Marketing Centrum: a KDNP-t a fideszesek sem szeretik

Vágólapra másolva!
A Fidesznek közel egy millióval több támogatója van, mint az MSZP-nek - derül ki a Marketing Centrum felméréséből, amely szerint a pártszimpátiákra semmilyen hatással nem volt a Magyar Gárda megalakulása. A közvélemény-kutatás szerint a KDNP-t a Fidesz támogatói közül is többen tartják ellenszenvesnek, mint rokonszenvesnek.
Vágólapra másolva!

Június és augusztus vége között alig változott a pártok támogatottsága, a pártszimpátiákat a Magyar Gárda színrelépése sem befolyásolta - derül ki a Marketing Centrum augusztus végi felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint a választásra jogosultak 36 százaléka a Fideszt, 22 százaléka pedig az MSZP-t támogatja. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki párt továbbra is körülbelül egymillióval több ember véleményére van hatással, mint a nagyobbik kormánypárt.

A Marketing Centrum szerint a Fidesz hívei közül többen ígérték biztosra a részvételüket egy most vasárnapi választáson, mint az MSZP támogatói. A szocialisták híveit viszont jobban érdekli a politika, mint a Fidesz pártiakat. A Fidesz támogatottsága a szakképzett munkások, a 30-44 évesek és az 5 ezer lakosnál kisebb településeken élők körében még az átlagosnál is magasabb. Az MSZP támogatottsága pedig a kisebb vidéki városokban és a 60 évnél idősebbek körében átlag fölötti.

A KDNP-nek gyakorlatilag nincs önálló támogatottsága, és még a Fidesz támogatói körében is többen érzik ellenszenvesnek, mint rokonszenvesnek az ötödik parlamenti pártot. Az SZDSZ és az MDF továbbra is 5 százalék feletti eredményre számíthat, mindkét párt támogatottsága a diplomások körében a legmagasabb.