Pár hónapot bírt csak az egészségügyi államtitkár

2007.09.10. 16:19

Alig több mint négy hónap után távozik az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, Kovács Attila. A tárca szerint Kovács azért megy, mert vissza akar térni orvosi hivatásához.

Lemondott Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára - tudatta a tárca hétfői közleményében, amely szerint az államtitkár azért vált meg posztjától, hogy visszatérhessen szakmájához és orvosként folytathassa munkáját.

Kovács Attila május elején lett az egészségügyi tárca második embere, miután a korábbi államtitkár, Horváth Ágnes elfoglalta a miniszteri posztot. Kovácsot az SZDSZ ügyvivői testülete jelölte a posztra. A párt akkori közleménye szerint jelöltjük kitűnően ismeri a párt által szorgalmazott vegyes biztosítási rendszert.

Kovács négy évig az SZDSZ támogatásával önkormányzati képviselőként dolgozott. A budaörsi Egészségügyi Központ igazgató-főorvosának nevezték ki 1991-ben, majd 2001-től ügyvezető igazgató és főigazgató főorvosi feladatot látott el.

A Fidesz a hírre reagálva közleményt adott ki, amelyben megismétli, hogy szerinte káosz van az egészségügyben. A párt szerint nem elegendő az államtitkár távozása, mennie kellene a teljes egészségügyi kormányzatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK