Újrakezdik az emődi kislány keresését

Vágólapra másolva!
Egy hete tűnt el egy családi háázból a kétéves emődi kislány, eddig hiába keresték több százan. A környék átvizsgálását elölről kezdik a kutatócsoportok, amelyek egymás útvonalát is ellenőrzik.
Vágólapra másolva!

Egy hete tűnt el a Borsod megyei Emőd egyik családi házából egy kétéves Pandának becézett kislány. A kisgyermeket kedd óta több százan keresik: rendőrök, határőrök, tűzoltók, speciális mentősök és civilek. A kutatás során eddig minden bevethető eszközt - speciális terepjárót, halradart, kutyákat, sportrepülőt, siklóernyőt,sárkányrepülőt - kipróbáltak, a keresést azonban nehezítette, hogy az első napokban a folyamatos eső elmosta a nyomokat. A gyerek feltehetően a család Maci nevű kutyájával együtt sétált ki a nyitott kertkapun.

A kutatócsoportok a helyszínen ismét átvizsgálják az érintett környéket, a keresést "szűz területként" kezelik, amely azt jelenti, hogy lépésről-lépésre ismét végigjárnak mindent, sőt egymás útvonalát is ellenőrzik, hátha olyan részre bukkannak, amely véletlenül kimaradt - tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőrség szóvivője.

Bár két napja előkerült a kislány kutyája, ez sem segítette a keresést. A rendőrök az eb által megtett úton indultak volna el nyomkereső kutyákkal, de dolgukat megnehezítette, hogy az előkerült kutya egy tüzelű szuka. A rendőrségi szóvivő arra a kérdésre, hogy meddig tart még a keresés azt mondta, "amíg meg nem találjuk".

A hetven centi magas, barna hajú kislány eltűnésekor zöld kapucnis felsőt, világos szürke hosszú nadrágot és narancssárga cipőt viselt.