Negyven rendőr felel az őszi túlkapásokért

Vágólapra másolva!
A tavalyi őszi zavargáson tanúsított magatartása miatt 40 rendőrnek kell bíróság elé állnia - közölte csütörtökön az ügyészség. Az ügyészség szerint a rendőri az alegységek parancsnokai a vizsgálatok során nem voltak túl együttműködőek.
Vágólapra másolva!

Mintegy 40 rendőrnek kell bíróság elé állnia a tavaly őszi zavargások során tanúsított magatartása miatt - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fővárosi Főügyészség és a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A szeptemberi zavargásokkal kapcsolatban 23 azonosított rendőrrel szemben merült fel jogsértés gyanúja, közülük 21-el szemben emeltek vádat, az októberben történtekkel kapcsolatban pedig 27 rendőrt azonosítottak és közülük 18 ellen emeltek vádat - mondta Falvai Zsolt, a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetője.

Az ügyész azt mondta: a rendőrség felső vezetése minden segítséget megadott, ugyanakkor az alegységek parancsnokai már közel sem bizonyultak ilyen együttműködőnek. Az ügyészség képviselői a sajtótájékoztatón elmondták: a közölt adatok a csütörtöki állást tükrözik, a végleges adatokra még várni kell.