Az őszödi évforduló miatt költözik a kézigála

Vágólapra másolva!
Mégsem a Parlament előtt, hanem a Körcsarnokban rendezik meg jövő kedden a Magyar Kézilabda Szövetség gáláját. Az eredeti tervtől azért álltak el, mert a szövetség több fenyegetést kapott, hogy a tévéostrom évfordulójára tervezett gálát megzavarják. De várhatóan az időjárás is rossz lesz.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg kijelölt Kossuth tér helyett a Körcsarnokban rendezik meg jövő kedden a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) gáláját. Erről az öt parlamenti párt és az MKSZ egyeztetése alapján született döntés, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón ismertettek.

Azért módosítottak, mert a fesztivál előkészületei egybeestek volna a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének, maga a gála pedig a Magyar Televízió ostromának az évfordulójával, és több csoportosulás arra kérte a szövetséget, változtasson helyszínt. Sinka László, az MKSZ elnöke szerint a rendezőnek küldött fenyegetések miatt változtatnak. A szövetség több fenyegetést is kapott, hogy meg fogják zavarni a rendezvényt.

Ráadásul - a gála szervezői szerint - a meteorológiai előrejelzések alapján az időjárás sem kedvezett volna a szabadtéri eseménynek. A mintegy ötórásra tervezett programban fellép - többek között - a női, a parlamenti, a szenior és a médiaválogatott, lesznek továbbá korosztályos mérkőzések, szivacs- és csörgőlabda-bemutató is.