Hamar megunták a Vértanúk téri tüntetők

Vágólapra másolva!
Szombat este kormányellenes demonstrációt tartottak a belvárosi Vértanúk terén. A párszáz tüntető a Hősök terén tartott rendezvényről vonult át, útjukat rendőrök biztosították.
Vágólapra másolva!

Mintegy 250 kormányellenes tüntető gyűlt össze szombaton este Budapest belvárosában, a Vértanúk terén. A környékét több száz rendőr biztosítja, a szomszédos Kossuth Lajos térre, ahol hétvégi rendezvények vannak, nem engedik be a tüntetőket.

A tüntetők nagyobbik része - közel másfél száz ember - a Hősök téren tartott demonstrációról vonult át a Vértanúk terére. Az árpádsávos zászló alatt vonuló tüntetők a járdán haladtak, útjukat is rendőri erők biztosították, így a menet komolyabb fennakadást sehol nem okozott a város közlekedésében. A Vértanúk tere felé haladva a tüntetők egy kisebb csoportja megkerülte a kordont, így mintegy 30-40 ember bejutott a Kossuth Lajos térre, de őket egyesével kitessékelték. A tüntetők között volt olyan fiatal is, aki a Magyar Gárda egyenruháját viselte.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik vezetője, Bene Gábor és Hermann István, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány tagja között kisebb vita alakult ki. Bene ugyanis felszólította az embereket, hogy békésen menjenek haza, mert a tüntetésnek tovább már nincs értelme, Herman István viszont maradásra és skandálásra biztatta az embereket.
Bene Gábort a vita után elküldték a Vértanúk teréről, de lassan hazaindultak a résztvevők.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az [origo]-nak 23 órakor arról számolt be, hogy már csak kevesebb mint tíz ember maradt a Vértanúk terén, a rendőrség is megkezdte már a levonulást.