Pisztollyal ment a Sándor-palotába egy férfi

Vágólapra másolva!
Riasztópisztolyt és kést talált az őrség egy idős férfinél, aki a Sándor-palotát akarta meglátogatni szombaton. A rendőrségen kiderült, az engedély nélküli gázfegyvert egy legálisan tartott flobert-pisztolyért cserélte valakivel.
Vágólapra másolva!

A Sándor-palotát védő Köztársasági Őrezred munkatársai szombaton kora délután értesítették az I. kerületi rendőrkapitányságot, hogy a beléptető kapunál egy gáz riasztó fegyvert és egy 8 centiméter pengehosszúságú kést találtak egy 74 éves székesfehérvári férfinél - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon. A férfi a Kulturális Örökség Napjai keretében a megnyitott Köztársasági Elnök Hivatalt akarta meglátogatni.

Az idős férfit előállították az I. kerületi rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a nála lévő risztó fegyverre nincs engedélye. Rendelkezett ugyan tartási engedéllyel egy flóbert fegyverre, azt azonban egy meg nem nevezett személlyel elcserélte. A rendőrség lőfegyver tartás szabályainak megszegése és rendzavarás szabálysértése, illetve lőfegyverrel visszaélés bűncselekménye miatt indított eljárást, de a férfi szabadlábon védekezhet.