Kétszer fogták meg a román szökevényt a magyar határőrök

Vágólapra másolva!
Kétszer, egyik alkalommal Magyarországra igyekezve, egyszer pedig az országból távoztában kaptak el egy eltűnése miatt körözött román fiút a nagylaki határőrök. Először átlépéskor, míg szökése után már hőkamerával fogták meg őt.
Vágólapra másolva!

Egy román tizenéves pénteken a késő délutáni órákban jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen, amikor kiderült, hogy a fiút az olasz hatóságok keresik eltűnése miatt - közölte Kunos Gyula százados, az Orosházi Határőr Igazgatóság sajtóreferense

A tizennyolcadik életévét hamarosan betöltő fiút a határőrök átadták a rendőrségnek, akik a fiatalt a szegedi gyermekvédelmi intézetben helyezték el. A fiú gyorsan megszökött onnan és elindult Nagylakra, hogy ott illegálisan átlépve a határt hazamenjen.

A tinédzser tervét a nagylaki határőrök hiúsították meg, akik szombaton az esti órákban hőkamerájukkal észrevették, amint egy határ közeli csatornában megbújva próbálja a határt átlépni. A fiú elfogásakor először nem árult el semmit kilétéről, de hamarosan előkerültek azok az iratok, amiket előző nap készítettek a határőrök. A fiút ismét átadták a makói rendőröknek, de ezúttal nemcsak eltűnése, hanem tiltott határsértés kísérlete miatt is eljárnak ügyében a hatóságok.