Nincs megállapodás az egészségbiztosítás átalakításáról

Vágólapra másolva!
Továbbra sem született megállapodás a koalíciós pártok között a hétfő késő estig tartó konzultáción - mondta el újságíróknak Horváth Ágnes liberális egészségügyi miniszter.  Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a tárgyalások előtt bizakodóan nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető annyit közölt: "bizonyos kérdésekben sikerült előrelépnünk, de még kell tovább haladnunk a tárgyalásokkal", azt azonban nem árulta el, hogy mely pontokban állapodtak meg.

Arra a kérdésre, hogy mikor folytatódnak az egyeztetések az egészségbiztosítási rendszerről, Horváth Ágnes nem kívánt válaszolni.

A konzultáción jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke, Kóka János SZDSZ-elnök, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, Eörsi Mátyás liberális frakcióvezető, Horn Gábor, a koalícióért felelős államtitkár, az SZDSZ ügyvivője, Béki Gabriella, az egészségügyi bizottság SZDSZ-es tagja, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Gál J. Zoltán, a kancellária államtitkára, Veres János pénzügyminiszter, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Vojnik Mária és Schvarcz Tibor, az egészségügyi bizottság két szocialista tagja.

Horn Gábor ügyvivő hétfőn délelőtt azt nyilatkozta: "azért megyünk, hogy megegyezzünk". Hozzátette: az SZDSZ tárgyalódelegációja arra kapott felhatalmazást az ügyvivőktől, hogy megegyezzen, amennyiben olyan megoldás kerül az asztalra, amely valódi versenyt jelent a biztosítottakért.