Hazahozták a nagyrécsei gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Visszahozták Magyarországra azt a nagykanizsai férfit, akit annak a fiatal nőnek a megölésével gyanúsítanak, akinek holttestét nyáron Nagyrécse határában a vonatsínekre tették. A férfit az együttműködő magyar és olasz rendőröknek Olaszországban sikerült elfogniuk.
Vágólapra másolva!

Az Interpol közreműködésével lefolytatott kiadatás keretében Budapestre szállították a Nagyrécsén történt emberölés gyanúsítottját, akit Olaszországban fogtak el - közölte a Zala megyei rendőrség sajtóreferense, Csizmazia Péter csütörtökön. A szerdán Magyarországra szállított férfit a rendőrök a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették. Emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

2007. július 27-én Nagyrécse határában elgázolt a vonat egy síneken fekvő fiatal nőt. A vizsgálat megállapította, hogy a prostituáltként dolgozó nő holtan került a vágányokra, már korábban gyilkosság áldozata lett. A Zala megyei bíróság augusztus közepén nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az emberöléssel gyanúsítható S. T. nagykanizsai lakos ellen. Az Interpol koordinálásával a magyar és az olasz rendőri szervek a férfit pár nappal később az olaszországi Bolzanóban elfogták.