Elítélték az ittasan halált okozó tuzséri autóst

Vágólapra másolva!
Jogerősen 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az ittasan két ember halálát okozó tuzséri gépkocsivezetőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság csütörtökön. A férfi utasai közül haltak meg ketten, amikor az elveszítette kontrollját gépkocsija fölött.
Vágólapra másolva!

Az elítélt Bakos Zoltán 21 éves tuzséri lakos a múlt év októberében ittasasan közlekedett autójával a 4-es számú főút Tiszabezdéd és Záhony közötti részén. Az előtte haladó gépkocsit jobbról próbálta megelőzni a leállósávban, ahol elveszítette uralmát autója fölött, és felborult. A fiatalember utasai közül ketten olyan súlyosan megsérültek, hogy néhány nappal később a kórházban életüket vesztették.

A fellebbviteli büntetőtanács csökkentette az első fokon eljáró Nyíregyházi Városi Bíróság korábbi ítéletét, amely 6 év 6 hónap börtönbüntetés volt. Az enyhítés iránti fellebbezést alaposnak tartotta a bíróság, tekintettel az irányadó büntetési tételre és a bűnösségi körülményekre.

Az elítélt a bíróság előtt tagadta, hogy ittasan ült volna a volánhoz, azzal védekezett, hogy a baleset után, amikor a kisvárdai kórházban hordágyon fekve vizsgálatra várt, egy ismeretlen személy szánalomból megitatta vodkával.

A védekezést a bíróság nem fogadta el.