Vágólapra másolva!
Helybenhagyta a szegedi bíróság pénteki döntését a megyei fellebbviteli bíróság, így előzetes letartóztatásban marad a bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsított szocialista politikus, Zuschlag János. A bíróság szerint az előzetes indokolt, mert fennáll a veszélye, hogy Zuschlag elrejtőzik vagy bizonyítékokat manipulál.
Vágólapra másolva!

A Csongrád Megyei Bíróság hétfőn helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság Zuschlag János előzetes letartóztatásáról szóló döntését - közölte Cseh Attila sajtószóvivő hétfőn. A Csongrád Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság hétfőn hozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát helybenhagyta.

Pénteken a Szegedi Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Zuschlag Jánost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsít egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszövetség mint minősítő körülmény miatt a büntetés felső határa húsz év. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját is, hogy tartani lehet attól: Zuschlag János bizonyítékokat elrejt, eltüntet, s esetleg tanúkat próbál meg befolyásolni.

Zuschlag János, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének ügyvezető elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek és Kiskunhalas Közgyűlésének is tagja, a kiskunhalasi pártszervezet elnöke. A szocialista párt elnöksége és megyei vezetése felszólította a politikust, függessze fel párttagságát és mondjon le választott tisztségeiről.