Hamar elkapták a bankrabló gyalogkakukkot

Vágólapra másolva!
Gyalogkakukként üdvözölte a rendőrséget egy miskolci férfi, miután hétfőn reggel kirabolt egy pénzintézetet a városban. A rablót azonban fél órán belül elfogta a megyei rendőrség hasonló rablásokra specializálódott Coyote nevű egysége.
Vágólapra másolva!

Fél órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki hétfőn reggel kirabolt egy pénzintézetet Miskolcon. A fekete ruhás rabló közvetlenül a nyitás után érkezett az Árpád utcai bankfiókba, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal követelt pénzt az alkalmazottaktól, majd gyalogosan távozott. "A Gyalogkakukk üdvözli a rendőrséget!" - közölte távoztakor.

Az eset során senki sem sérült meg, fegyverhasználatra nem került sor - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség a riasztást követően nagy erőkkel vonult a helyszínre, a miskolci járőrök és a forró nyomos csoport - kiegészülve a megyei főkapitányság nyomozóival - azonnal megkezdték a szemlét és az adatgyűjtést, majd alig fél órán belül elfogták a támadót.

A siker nagyban volt köszönhető az elmúlt időszakban történt fegyveres rablások elkövetőinek felderítése és elfogása érdekében a megyei főkapitányságon létrejött Coyote speciális nyomozócsoportnak is. Ők fogták el a fegyverest. A 41 éves miskolci férfi kihallgatását megkezdték.