Aláírták a Bezenye és Hegyeshalom határába tervezett óriási kaszinó-beruházás megkezdéséhez elengedhetetlen 20 plusz 10 évre szóló koncessziós szerződést. A szerződők az Eurovegas Hungary és a Pénzügyminisztérium - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint aláírták a régóta készülődő nyugat-magyarországi óriáskaszinó koncessziós szerződését. A Népszabadság állítja: az aláírás eddig azért nem történhetett meg, mert a projektben részt vevő ausztrál-amerikai befektetők alkotta Eighth Wonder Capital csoport által "kért" menedzserszerződéssel gondok akadtak.

A bezenyei óriáskaszinó kapcsán megkereste a Pénzügyminisztériumot a Népszabadság, ám ott az ügyben semmilyen tájékoztatást nem kívántak adni.

Bár a megállapodás kétségtelenül mérföldkő a leendő szórakoztatóközpont történetében, a beruházás elől még nem hárult el minden akadály a lap szerint. A koncessziós szerződés ugyanis akkor lép hatályba, ha a beruházásban részt vevő befektetőcsoport tagjai mindenben megállapodnak egymással, s ezt jelzik a Pénzügyminisztériumnak.

A felek között folyó tárgyalások a végükhöz közelednek. A Credit Swiss és a Gugenheim Partners a két nagy befektető, amelyek már korábban jelezték: megfelelő biztosítékok mellett jelentős pénzekkel is hajlandók részt venni a beruházásban - olvasható a Népszabadságban.