Cellatakarítással tölti idejét Zuschlag

Vágólapra másolva!
Tévézhet és újságot is olvashat zárkájában Zuschlag János, aki a kecskeméti fogdából követi, hogy ügye milyen újabb hullámokat kavar. Az eseményeket nem kommentálja, de azzal már szembenézett, hogy a pártkarrierje véget ért. Kötelező programja csak egyetlen van: tisztán kell tartania a celláját.
Vágólapra másolva!

Fél hatkor keltik minden nap Zuschlag Jánost kecskeméti zárkájában, bár a korán kelés nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok programja lenne a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett, volt parlamenti képviselőnek. Ügyvédje, Kovács Gábor szerint - aki hétfőn látogatta meg védencét - a politikusnak gyakorlatilag semmi dolga, sétálni se nagyon viszik.

A volt parlamenti képviselő szobájában - ügyvédje tudomása szerint - van televízió, és újságokat is olvashat, így tisztában van azzal, hogy az alapítványi ügy milyen politikai vihart kavart. Kovács szerint mindezt nem kommentálja Zuschlag, "még sok benne a kérdőjel", fogalmaz ügyvédje. "Azt viszont sejti és tudja, hogy ezzel véget ért a pártkarrierje" - mondja a védő.

A Blikkben megjelent értesülést, miszerint a barátnőjét augusztusban meggyilkolt F.Roland, egykori szegedi börtönőr lenne Zuschlag cellatársa, nem tudta megerősíteni az ügyvéd, és azt sem, hogy a többi rabnál jobb (parkettás) zárkában lakna védence. "Annyit mondott, hogy a cellatársával sokat beszélget, emberi a viszony közöttük" - fogalmazott Kovács.

Zuschlag a börtönben zárolt pénzéből bármit - amit a szabályzat megenged - vásárolhat a büfében, de sok programja nincs, "egész nap a cellájában kell ülnie". Egyetlen kötelező programja van Kovács szerint: "állandóan tisztán kell tartania a celláját" - fogalmazott a letartóztatott politikus ügyvédje.