Felfedné Topolánszky a fenyegetős felvételt

Vágólapra másolva!
Topolánszky Ákos egykori helyettes államtitkár nem akadályozná, hogy nyilvánosságra hozzák a Szilvásy György titokminiszterrel folytatott beszélgetését. Topolánszky azt állítja: Szilvásy telefonon megfenyegette, a miniszter viszont ezt tagadja. A volt helyettes államtitkár nyilvánosan beszélt az egykori ifjúsági tárcánál történt pályázati visszaélésekről, emiatt fenyegette meg a titokminiszter - állítja Topolánszky, aki a Kossuth Rádióban utalt rá: szerinte igazát bizonyítaná a felvétel.
Vágólapra másolva!

Az ifjúsági tárca korábbi államtitkár-helyettese, Topolánszky Ákos a Kossuth Rádióban reggel kijelentette: hozzájárul, hogy nyilvánosságra hozzák a Szilvásy György titokminiszterrel folytatott beszélgetését, melyet vélhetően rögzítettek, hiszen Szilvásy a hivatalos számáról hívta fel őt. Topolánszky ugyanis azt állítja, a miniszter megfenyegette őt.

A miniszter állítólag azt követelte, Topolánszky vonja vissza mindazt, amit az egykori ifjúsági tárcánál Gyurcsány Ferenc minisztersége alatt történt állítólagos visszaélésekről korábban mondott. A titokminiszter azonban állítja, hogy nem szólította fel nyilatkozata visszavonására, és nem fenyegette perrel Topolánszky Ákost, akivel az ifjúsági minisztériumban dolgozott együtt. Topolánszky szerint viszont a miniszter közölte azt is: olyan közleményt tervez megjelentetni, amellyel bemártja a volt államtitkárt.

Hívás a minisztériumi számról

"A hivatalos számáról, hivatalos minőségében hívott fel, és felszólított arra, hogy a hvg.hu-nak adott interjúmban olvasható, őrá és munkatársaira vonatkozó összes állításomat vonjam vissza, különben jogi útra tereli a folyamatot, és megjelentetni tervez egy közleményt, amely arról szól majd, hogy egy alapítványon keresztül próbáltam bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre" - idézte a Magyar Nemzet Topolánszkyt.

Szilvásy szerint "tényszerűen nem igaz" mindaz, amit Topolánszky a Magyar Nemzetnek nyilatkozott telefonbeszélgetésükről. "Nem szólítottam fel állításai visszavonására" - mondta az [origo]-nak a miniszter, aki szerint "nem ilyen hangú volt ez a beszélgetés". Szilvásy szerint az az állítás sem felel meg a valóságnak, miszerint perrel, vagy bármivel megfenyegette volna Topolánszkyt.

Zuschlagot és Szilvásyt is emlegette

Topolánszky Ákos volt helyettes államtitkár azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy múlt héten interjút adott a HVG internetes kiadásának, és az egykori ifjúsági tárcánál történt állítólagos visszásságokról számolt be. A politikus azt nyilatkozta, a korábban Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György által irányított minisztériumban gyanús módon döntöttek a pályázati pénzekről.

Topolánszky az interjúban több fiatal szocialista politikust - például Ujhelyi Istvánt, Zuschlag Jánost - is úgy emlegetett, mint akik "folyamatosan jöttek-mentek a Hold utcában, körüldongták Szilvásy Györgyöt, aki egy ideig közigazgatási államtitkár volt a GYISM-ben, és Gyurcsányt, a minisztert." Állítása szerint "az MSZP ifjúsági tagozatának vezetői is dirigáltak" egy másik helyettes államtitkárnak.

Topolánszky azt is állította: Szilvásy kollégái - akikkel korábban az ifjúsági minisztériumban dolgozott - az Úttörőszövetségből jöttek, s ezek az emberek jelenleg együtt dolgoznak vele a kormányzati negyeden. A Topolánszky által említett szocialista politikusok mindannyian tagadták ezeket az állításokat.