Öngyilkos lett egy elítélt a tököli börtönben

Vágólapra másolva!
Felakasztotta magát a tököli börtönben egy fiatalkorú elítélt szombat éjjel. Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak felelősségét azonban már kizárták.
Vágólapra másolva!

Öngyilkosságot követett el egy fiatalkorú elítélt a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vasárnap. Az elítélt szombaton 23.00 és 23.15 óra között lepedőcsíkokból sodort kötéllel a zárka fűtéscsövére akasztotta fel magát - olvasható a parancsnok közleményében.

A tájékoztatás szerint a történteket az elítélt egyik zárkatársa jelezte 23.15 órakor a felügyelőnek, aki értesítette az intézet ápolóját és a központi kórház ügyeletes orvosát. A helyszínre érkező egészségügyi személyzet azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Mint írják, ezzel egy időben értesítették a rendőrséget és a büntetés-végrehajtási ügyészt is, akik elsődlegesen megállapították, hogy az idegenkezűség teljesen kizárt, a személyi állományt nem terheli felelősség. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az ügyben vizsgálatot rendelt el.