Bajnai helyreigazítást kér vagyona túlbecslése miatt

Vágólapra másolva!
Helyreigazítást kér az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Népszabadság Rt-től - derül ki Bajnai Gordon szombaton kiadott közleményéből. A politikus szerint a 150 leggazdagabb magyart felsoroló kiadvány tévesen írt a vagyonáról, nagyságrendekkel túlbecsülte azt. 
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint a Népszabadság Rt. 150 leggazdagabb magyart megnevező, szombaton megjelent kiadványa nagyságrendeket téved azzal, hogy vagyonát 5,1 milliárd forintra becsüli, s ezzel a lista 80. helyére sorolja.

"A 150 leggazdagabb Magyarországon című kiadvány által becsült szám olyan nagy mértékben áll távol a valóságtól, hogy semmilyen módszertan sem igazolhatja helyességét. Emiatt október 24-én helyreigazítási kérelemmel fordulok a Népszabadság Rt.-hez" - olvasható a politikus MTI-hez eljuttatott közleményben.

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés honlapjára júniusban feltett, nyilvános vagyonnyilatkozatában egymilliárd forintot el nem érő vagyonról adott számot.