Nem mehetnek az Operaház elé a tüntetők

Vágólapra másolva!
A rendőrség nem engedélyezi, hogy a hétfőn délután a Szabadság téren demonstrálók este az Operaház elé vonuljanak, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Megtiltotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy a hétfő délutáni Szabadság téri rendezvény résztvevői demonstrációjuk után az Operaház elé vonuljanak. A rendőrség honlapjára vasárnap éjszaka feltett határozat szerint a döntés indoka, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

A határozatból kiderül, október 19-én egy magánszemély tett bejelentést a BRFK-n, hogy a Budapesten, a Szabadság téren, hétfőn délután zajló rendezvény után vonulással egybekötött rendezvényt kíván tartani az Operaház előtt.

A közlemény szerint a budapesti rendőrfőkapitány arra kéri a "jogkövető állampolgárokat, hogy tartózkodjanak a határozatilag megtiltott rendezvényen való részvételtől". Ha valaki ennek nem tesz eleget, akkor a rendőrség "törvényi felhatalmazás alapján a szükséges és arányos intézkedéseket megteszi" - közölte a BRFK.

A Szabadság téren a Magyar Önvédelmi Mozgalom tart demonstrációt, ahol beszédet mond többek között a Jobbik elnöke, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke is. Az Operaházban az 1956-os forradalom tiszteletére rendeznek este díszelőadást, amelyen részt vesz Sólyom László köztársasági elnök, s beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.