Egészségről vitázik öt órát a parlament

Vágólapra másolva!
A Fidesz kezdeményezésére szerdán egészségbiztosítási vitanapot tart a Parlament. A képviselőknek több mint öt órájuk lesz a vitára. A bizottságok a jövő évi költségvetéssel foglalkoznak, de előkerül a melegek házasságáról szóló SZDSZ-es javaslat is.
Vágólapra másolva!

Vitanap

A Parlament szerdai ülése délben kezdődik és a tervek szerint este hétig véget ér. A napirenden mindössze egy vitatéma szerepel: a képviselők öt órán és hat percen át fejthetik ki álláspontjukat. Pártja nevében Népegészségügy vagy egészségbiztosítás? címmel Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte a vitát.

Bizottsági ülések

A bizottságok szerdán a 2008-as költségvetéssel foglalkoznak, a költségvetési bizottság mellett a mezőgazdasági, az oktatási és az önkormányzati bizottság is.

Az esélyegyenlőségi bizottság emellett a melegek házasságának engedélyezéséről szóló SZDSZ-es javaslatot is tárgyalja. Az azonos neműek házassága érzékeny téma, az SZDSZ a családjogi törvény módosításával készítené elő az engedélyezést. A szabad demokrata javaslat úgy változtatna a törvény szövegén, hogy a "nagykorú férfi és nő házassága" helyébe a "két nagykorú személy házassága" megfogalmazás lépne. Ha a javaslatból törvény lesz, az azonos nemű párokat jövő január 1-től a haázstársakéval azonos jogok illetik majd meg.