A GKM-től is nyert 4 milliót Gyárfás cége

Vágólapra másolva!
Körkérdéssel fordult az [origo] a minisztériumokhoz: azt szeretnénk tudni, hogy az elmúlt évtizedben, mely médiavállalkozások kaptak állami pénzeket a minisztériumoktól és azok mennyi pénzt fordítottak pr-tevékenységre. Múlt pénteken írtunk arról, hogy Gyárfás Tamás cége - amely Nap-keltének is gyárt műsorokat - 484,5 millió forintnyi pályázati pénzt és megbízást kapott minisztériumoktól 2000 óta. Közben kiderült, hogy a cég 4 milliós pályázatot nyert a gazdasági tárcától is a vizsgált időszakban. A pénzből 3,8 milliót fizettek ki.
Vágólapra másolva!

Egy hete összesítettük a tárcák nyilvános adatait arról, hogy Gyárfás Tamás cége, az St. Plusz Kft. 2000 óta minden kormány alatt, és a minisztériumok többségétől nyert pályázati pénzeket, valamint kapott megrendeléseket összesen 484,5 millió forint értékben.

Ebből az összesítésből még hiányzott a Gazdasági Minisztériumtól (GKM) esetlegesen elnyert pénz, mert a tárca a cikk megírásáig - többszöri kérésünk ellenére, és a többi minisztériumtól eltérően - nem küldte el az adatokat. A tárcáknak 15 napon belül tájékoztatási kötelezettségük van, a GKM a határidőt betartva, annak utolsó napján, 24-én este válaszolt kérdéseinkre.

Eszerint az St. Plusz Kft. a Gazdasági Minisztériumtól is nyert pályázaton 4 millió forintot 2004 őszén, amiből 3,8 milliót fizettek ki - derül ki a tárca tájékoztatásából.

A cikk megjelenése után újabb körkérdéssel fordult a minisztériumokhoz az [origo]: azt szeretnénk megtudni, hogy az St. Plusz Kft.-n kívül mely médiavállalkozások, újságok és televíziók nyertek az elmúlt évtizedben különféle állami pályázatokon pénzt, és ki, milyen megbízást kapott kommunikációs célból. Valamint arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mekkora kommunikációs keretből juttatnak pénzt a sajtónak a különféle minisztériumok.