A furcsa jogi előírások miatt csak következtetni lehet arra, hogy Kaszab Csaba kőbányai MSZP-s politikus számára kedvezőtlen ítélet született az ellene indított vesztegetési ügyben. Kaszabot két évvel ezelőtt gyanúsították meg azzal, hogy cége 17 millió forint kenőpénzt kapott.

Több mint egy hónappal ezelőtt, szeptember 20-án hozott ítéletet a bíróság Kaszab Csaba X. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő ügyében. Kaszabot hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolta meg az ügyészség. Az ítéletről nem számolt be a sajtó, a Fővárosi Bíróság pedig most azt közölte, mivel a "döntés még nem jogerős, így erről tájékoztatást nem adhatunk".

Az [origo] megkereste a Fővárosi Főügyészséget, amelynek szóvivője, Morvai Attila azt mondta, mivel már bírósági szakaszban van az ügy, ezért nem nyilatkozhat róla. Annyit közölt, hogy az ügyészség elfogadta az ítéletet, amely azért nem lett jogerős, mert a vádlott fellebbezett ellene. Kérdésünkre Morvai hozzátette, az ügyészség az eljárás során fenntartotta a vádat, nem ejtette azt.

Így biztosan csak annyi tudható, hogy olyan ítélet született, amellyel Kaszab Csaba nem ért egyet. A politikus az [origo]-val telefonon azt közölte, hogy semmit nem hajlandó nyilatkozni az ügyről. Ügyvédje szintén jelezte, hogy nem kíván megszólalni.

Kaszab Csaba az ügy indulásakor a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt, a képviselő-testületnek pedig jelenleg is tagja. Az ügyészség azzal gyanúsította meg 2005 szeptemberében, hogy 17 millió forint kenőpénzt kapott a cége. A pénzt a gyanú szerint egy építési vállalkozó fizette öt évvel korábban, cserébe pedig - állt az akkori nyomozati iratokban - munkát szerzett neki a politikus.