Jól van a szívátültetett fiú

Vágólapra másolva!
Jól van az a hétéves kisfiú, akin egy hete szívátültetést végeztek. A gyermek súlyos szívizombetegségben szenvedett. Az országban ez volt az első gyermeken végzett szívátültetés.
Vágólapra másolva!

Jó általános állapotban van az a hétéves kisfiú, akin egy héttel ezelőtt, az országban elsőként végeztek gyermekként szívátültetést - jelentette be Ofner Péter, a Gottsegen Görgy Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szatmári András, a gyermekszívközpont vezetője az esetet ismertetve elmondta: a hétéves fiúnak súlyos szívizombetegsége volt, "életkilátása a nullával volt egyenlő". A gyermek felkerült a Nemzeti Szívtranszplantáció Várólistára, majd október 18-án megtörtént az 5 óra 38 percig tartó műtét.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón gratulált a műtétet végző orvos csapatnak, és a szervet felajánló családnak is köszönetét fejezte ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy hiába vannak jó szakemberek és állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök, ha kevés a szervfelajánlás. Mint mondta, az Egészségügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a súlyponti kórházak mindegyikéből érkezzenek donációs jelentések a beültethető szervekről.