Magyar Hírlap: Gergényi Leisztingerhez igazol

Vágólapra másolva!
Az MSZP-közelinek tartott milliárdos, Leisztinger Tamás cégeinek biztonsági főnöke lehet a májusban menesztett budapesti rendőrfőkapitány a Magyar Hírlap szerint. Gergényi Péter és az üzletember állítólag már meg is állapodtak, de a volt főkapitány elhárította a lap érdeklődését.
Vágólapra másolva!

Leisztinger Tamás, MSZP-közeli üzletember cégbirodalmának biztonsági főnöke lesz Gergényi Péter, a május végén menesztett budapesti rendőrfőkapitány - írja szocialista forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

A lap információi szerint a nyugállományú főkapitány és Leisztinger már megállapodott a részletekről, és Gergényi Péter, aki egy utazási irodában is érdekelt, hamarosan munkába áll.

A Magyar Hírlap megkérdeztte az érintettet, de a volt tábornok elhárította az érdeklődést, mondván , hogy már nem közszereplő, ezért nem érdemes személyével foglalkozni. Gergényi Péter arra a kérdésre, hogy kapcsolatban áll-e Leisztinger Tamás cégeivel, úgy válaszolt: legfeljebb az egyikkel.

Gergényi Pétert számos bírálat érte a tavaly ősszel elkövetett rendőri túlkapások miatt, de mégsem ezért, hanem a Zsanett-ügy és más, rendőrökkel kapcsolatba hozott bűncselekmények miatt kirobbant botrány miatt kényszerült távozni.