Elengedték a pénteki hídfoglalókat

Vágólapra másolva!
Elengedte a rendőrség azt a 82 tüntetőt, akik részt vettek a pénteki budapesti rendbontásban. Az engedély nélkül demonstrálók pénteken az Erzsébet híd forgalmát csak pár percre tudták megbénítani, utána a rendőrök végigkergették őket Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán.
Vágólapra másolva!

A kihallgatás után szabadon engedte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a 82 embert, aki részt vett a pénteki rendbontásban - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség 63 tüntetőt rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt, négyet garázdaságért, ötöt veszélyes eszköz (kés, ólmosbot, boxer, bajonett) birtoklásáért, egyet a gyülekezési törvény megsértéséért vett őrizetbe. Rajtuk kívül különböző okok miatt még kilenc engedély nélkül demonstrálót vettek őrizetbe.

Pénteken a rendőrök gyakorlatilag végigkergették Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán a hídfoglalással próbálkozó tüntetőket. Az Erzsébet hídon gyülekező tömeg a híd forgalmát csak pár percre tudta megbénítani, ám később - nyomukban a rendőrökkel - végigvonultak a Ferenciek tere-Astoria-Blaha Lujza tér útvonalon, a kereszteződéseket sorra blokkolva. A Blaha után azonban a blokádolók elvesztették lendületüket, és felolvadtak a járókelők között.