Sorozatgyújtogatót fogtak el Fejérben

Vágólapra másolva!
Több száz bálából rakott kazlak felgyújtásával gyanúsítják a bicskei nyomozók azt a 49 éves férfit, akit egy tűzeset helyszínétől nem messze fogtak el a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az elfogás körülményeiről R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit mondott, hogy utoljára október 28-án délután riasztották a tűzoltókat Mányba, ahol egy 700 bálából álló kazal égett. A tűz közelében tartózkodóknak feltűnt egy sietve távozni készülő kisteherautó, amelyik megfeneklett a sárban, s mivel a sofőrje gyanúsan viselkedett, bejelentést tettek a rendőrség ügyeletén. A járőrök kiérkezéséig a bejelentők tartották fogva a férfit.

"A járőrök a gyanúsított kocsija átvizsgálásakor flóbertpisztolyt, közel kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseballütőt, csúzlit, műanyag kannát és más, bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt és mindemellett nagy mennyiségű készpénzt találtak" - mondta el a szóvivő. A járművet és a benne lévő bűnjeleket lefoglalta a rendőrség.

A tatabányai férfi kihallgatása során megnevezte, a későbbiekben pedig megmutatta a helyszíneket, s kiderült, hogy nem csak Fejér, de Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is gyújtogatott. A rendőrség eddigi tudomása szerint az okozott kár mintegy százmillió forintot tesz ki.

A feltételezett gyújtogatót a rendőrség őrizetbe vette, s előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásba helyezésére - tette hozzá R. Szabó Ágnes.