Máris vége a rohamnak a temetőkben

Vágólapra másolva!
Pénteken nem volt tömeg a fővárosi temetőknél, akik tehették, már csütörtökön kilátogattak hozzátartozóik sírjához. A Farkasréti Temetőben egyetlen nap alatt 60 ezren fordultak meg, többen, mint korábban bármikor. A közlekedésben voltak kisebb fennakadások, de nagyobb káosz eddig sehol nem alakult ki. Még két napig a temetők reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva.
Vágólapra másolva!

A csütörtökihez képest kisebb a forgalom a fővárosi temetők környékén, a közlekedésben nincs komolyabb fennakadás - közölte a BRFK ügyeletese, Csillag Melinda pénteken. A rendőrséghez eddig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről - tette hozzá. Már korábban bejelentették, hogy a rendőrség mindenszentek és halottak napján fokozottan ellenőrzi a sírkertek környékét. A rendőrök mellett a polgárőrség és a temetők biztonsági szolgálatai is segítenek a temetők környéki közlekedés és a közrend biztosításában.

A fővárosi temetőkben pénteken már jóval kevesebben látogattak el, mint csütörtökön. "November elsején egyetlen nap alatt 60 ezren látogattak ki hozzátartozójuk sírjához, többen, mint az elmúlt tíz évben bármikor ezen a napon" - mondta az [origo]-nak pénteken a Farkasréti Temető igazgatója, Erdősné Komlósi Katalin, aki szerint az emberek kihasználták, hogy halottak napja a négy napos szünet első napja volt, és a gyönyörű időjárást. Az igazgató nem tud róla, hogy náluk virág-, és koszorúlopásokat jelentettek volna, a közlekedésben sem okozott a szokásoshoz képest káoszt a rekordszámú látogató a Budán található temetőnél.

Budapest legnagyobb temetőjénél, a mintegy 200 hektáron elterülő és több mint félmillió sírhelyet befogadó Újköztemetőnél sem volt tumultus pénteken. A Fiumei úti sírkertben az MTI szerint többen vannak, mint egy átlagos hétköznapon, de a többi kiemelt fővárosi temetőhöz képest jóval kevesebben keresték fel a sírokat. Mindhárom temető előtt rendőrök vigyázták a nyugalmat, a forgalomban az okozott néhol fennakadást, hogy sokan nem tudták, csak engedéllyel lehet behajtani a temetőkbe, így a biztonsági őrök fordították vissza őket.

A BKV fődiszpécsere szerint a csütörtöki naphoz képest enyhült a forgalom a fővárosi temetőket érintő buszokon és villamosokon, fennakadás egyetlen vonalon sincs. A tömegközlekedési cég a zsúfoltság enyhítésére a négynapos ünnepi hétvégére csuklós járműveket állított forgalomba. A budapesti temetők november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A temetői irodákban pénteken is ügyeletet tartanak a látogatók számára 7.30 és 17 óra között.