Kérdéses az elégséges vasúti szolgáltatás

Vágólapra másolva!
Nem született megállapodás a szerdai vasutassztrájk idejére elégséges vasúti szolgáltatásról a munkaadók és a sztrájkoló szakszervezetek között. A GYSEV vonalain nem lesz munkabeszüntetés.
Vágólapra másolva!

A munkabeszüntetés alatt közlekedtetni kívánt vonatok számáról egyeztettek kedden, eredmény nélkül az érintett vasúttársaságok - a MÁV ZRt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV Cargo Zrt. - valamint a szakszervezetek képviselői.

A munkabeszüntetés több mint hatszáz vonatot érinthet, ezért szerdán délelőtt késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ Szolidaritás) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) reggel 6 és 8 óra között tart figyelmeztető sztrájkot.

A MÁV a munkabeszüntetés ideje alatt biztosítja az utasok biztonságát, a fűtést és világítást, valamint baleset elhárításra és katasztrófa-helyzetekre is felkészül.

Mivel a sztrájk a jegykiadási is érintheti, ezért az utasok a vonatokon pótdíj nélkül is megválthatják jegyeiket.

A GYSEV Zrt. vonalain nem lesz figyelmeztető sztrájk, de az országos sztrájk miatt módosul a GYSEF által közlekedtetett vonatok menetrendje.