Zuglóban és az oktatási tárcánál is kutattak Zuschlag miatt

Vágólapra másolva!
Házkutatásokat tartottak több zuglói szocialista politikusnál és az oktatási tárcánál is a Zuschlag-üggyel kapcsolatban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint pedig az egyik gyanúsított védőjét is gyanúsítottként hallgatták ki.
Vágólapra másolva!

Több zuglói szocialista politikus otthonában és irodájában is házkutatást tartottak a Zuschlag-üggyel kapcsolatban - írja a Népszabadság. A lap szerint szerdán az oktatási tárcánál is tartottak házkutatást és iratlefoglalást a Zuschlag János és hét társa ellen különösen nagy értékre elkövetett csalás ügyében vizsgálódó ügyészek.

A hvg.hu szerint a zuglói szocialisták között van Kemecsei Árpád, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. elnöke és Komlódi Gábor, a zuglói MSZP volt frakcióvezetője. A két férfi korábban két zuglói szocialsita országgyűlési képviselőtől kért ajánlást pályázati támogatáshoz két, a Zuschlag-ügyben is vizsgált szervezet - az Y-generáció és a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület - számára.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese az MTI-nek csütörtökön megerősítette, hogy a fővárosban több helyen tartottak házkutatást az elmúlt napokban, de részleteket nem akart elárulni.

A Magyar Nemzet eközben arról adott hírt, hogy a szeptember közepe óta előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János három alkalommal is megtagadta a vallomástételt. A lap szerint a nyomozó hatóság közben újabb személyt hallgatott meg gyanúsítottként: egy kiskunhalasi ügyvédet, aki eddig egy másik gyanúsítottat, Őri Andrást, a Fiatal Baloldal volt zalai elnökét védte. A napilap értesülése kapcsán a főügyész-helyettese az MTI-nek azt mondta: kilencre emelkedett az ügy gyanúsítottainak száma.

Zuschlagot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja. A gyanú szerint a politikus nevéhez köthető társadalmi szervezetek szabálytalanul használták fel a költségvetési támogatásokat.