Húszféle drogos játékgyöngyöt hívnak vissza

Vágólapra másolva!
Mind a 22-féle változatát visszahívják annak a játéknak, amelyről a napokban kiderült, hogy veszélyes bevonatot tartalmaz. A játékgyöngyök bevonata a gyomorban droggá alakul, Ausztráliában és Amerikában gyerekek kerültek kórházba miatta. A játékokat Magyarországon is visszaveszik a boltokban.
Vágólapra másolva!

A Bindeez nevű kreatív készségfejlesztő játéknak mind a 22-féle változatát visszahívja az ausztrál gyártó, a Moose Enterprise. A játék magyarországi forgalmazója, az Epee Hungary több mint 13 ezer ilyen játékot értékesített kereskedőinek, a terméket megvásárlók közül eddig viszonylag kevesen éltek a visszaváltás lehetőségével - mondta Szigeti Zsuzsanna, az Epee Hungary ügyvezető igazgatója az MTI-nek pénteken.

Az érintett termékek Magyarországon minden nagyobb játékkereskedőnél kaphatók augusztus óta. A cég felhívja a figyelmet arra, hogy azok, akik már megvásárolták ezeket a játékokat, azonnal távolítsák el a gyermekek környezetéből, és ha a gyöngyöket a gyermekek mégis lenyelnék, forduljanak orvoshoz, még akkor is, ha nem mutatkoznak tünetek.

A vásárlóktól az alapterméket és a termék valamennyi kiegészítőjét a vételár teljes visszatérítése mellett a vásárlás helyén veszik vissza.

Ausztráliában három, az Egyesült Államokban pedig két gyereket szállítottak kórházba, miután lenyelték a gyöngyöket. Mindannyian felépültek, a hatóságok pedig közben kimutatták, hogy rosszullétüket a játék borítása okozta.

Ez olyan anyagot tartalmaz, amely lenyelve átalakul a szexdrogként ismertté vált GHB-vé. A szert nemi erőszak elkövetői is használták, tettük előtt ezt adták be az áldozatnak, hogy elkábítsák őket. Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóságok figyelmeztettek, hogy azok a gyerekek, akik lenyelik a gyöngyöket, elkábulhatnak, légzési problémák jelentkezhetnek náluk, és akár rohamaik is lehetnek.