Szili cintányérok között érzi magát

Vágólapra másolva!
A kormányt kritizáló nyilatkozatai miatt Szili Katalin házelnököt többen bírálják az MSZP-n belül. Szili azt mondta, úgy érzi magát, mintha cintányérok között lenne, Lendvai Ildikó frakcióvezető viszont attól, hogy valaki aggódik a baloldalért, még figyelnie kell arra, mit mond a nyilvánosság előtt.
Vágólapra másolva!

Időnként úgy érzem, hogy a cintányér között a levegő vagyok, akit ütnek - fogalmazott Szili Katalin házelnök csütörtökön a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. A Deák Ferenc Közéleti Klub "Nők a magyar közéletben" című rendezvényén résztvevő szocialista politikus így reagált az utóbbi időben körülötte zajló eseményekre. Egy kérdés kapcsán megjegyezte azt is, ő 18 éve politizál ugyanabban a pártban, de neki soha senki nem szokta megmondani, hogy mit mondjon, és mit ne.

Szintén csütörtök este egy lakossági fórumon Szilit bírálta Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető. "Katit a baloldal féltése vezeti, nem személyes rossz szándék", de ezzel együtt én sem örültem több nyilatkozatának - mondta a kormánypárti politikus kérdésre válaszolva.

Szili a napokban a Népszabadságnak nyilatkozott arról, hogy a kormány politikájával maga ellen fordított minden társadalmi csoportot. Az RTL Klubnak pedig azt mondta, zsákutca a kormány tevékenysége, és pártja könnyen belecsúszik a populizmusba.

A nyilatkozatok miatt több MSZP-s bírálat is érte a házelnököt. Lendvai Ildikó csütörtökön azt mondta, mindnyájan aggódnak az alacsony népszerűségi adatok miatt, de még nincs a meccs lejátszva. Hozzátette, most összekapaszkodásra van szüksége a pártnak, ilyenkor az embernek meg kell gondolnia, jogos kritikáját kifelé hogyan fogadják. Elmondta azt is, hogy a hétfői elnökségen arra kérték a házelnököt, menjen el többször a testület ülésére, amelynek állandó meghívott vendége, és ott mondja el előbb a véleményét.