ÁSZ-vizsgálat a volt MSZP-székház eladása ügyében

Vágólapra másolva!
Többszáz millió forintos kárt okozott a kincstárnak a Köztársaság tér 27. számú épület eladása - állítja a Fidesz. Az ellenzéki párt ezért ÁSz-vizsgálatot kér a volt MSZP-székház és a mellette álló, szóban forgó ingatlan eladása ügyében.
Vágólapra másolva!

A Fidesz soron kívüli vizsgálatot kér az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a volt MSZP-székház és a mellette lévő Köztársaság tér 27. számú volt kincstári ingatlan eladása ügyében - jelentette be Balsai István, a párt országgyűlési képviselője.

A Fidesz szerint csak a Köztársaság tér 27. számú épület eladása 330 millió forintos vagyonvesztést okozott a kincstárnak - indokolta a lépést Balsai. Hozzátette: ha ez a vizsgálat nem hoz eredményt, akkor az ügyészséghez fordulnak.

Daróczi Dávid kormányszóvivő korábban úgy reagált az ellenzéki párt aggályaira, hogy az értékesítést ingatlanpiaci szakértő értékbecslése előzte meg, ami a kincstári vagyon eladása előtt természetes, logikus és bevett eszköz, vagyis a vevő az éppen aktuális, szakértők által megállapított piaci áron vásárolta meg az ingatlant.