Fogdába akart kerülni a pécsi rabló

Vágólapra másolva!
Nem akart pénzt a pécsi benzinkútnál fegyverrel fenyegetőző rabló, csak a rendőrségi fogdába akart kerülni - azt mondta, családi válságban van. A megrendezett rablás közben mások még tankoltak és fizettek is a benzinkúti kasszánál.
Vágólapra másolva!

Családi okok miatt fogdába akart kerülni az a férfi, akit a rendőrök egy pécsi töltőállomáson elkövetett rablási kísérlet miatt fogtak el - közölte a baranyai rendőrség referense, Takátsy Zoltán. Vallomásában utóbb azt mondta, bekattant, családi válságban van, ezért akarta, hogy elfogják a rendőrök.

A férfi vasárnap öt óra után besétált a pécsi benzinkút épületébe és megkérte az alkalmazottakat, hogy hívják a rendőrséget. Amikor erre nem voltak hajlandók, pisztolyt rántott és egy pultba lőtt. A dolgozók ezután nyomták meg a rendőrség riasztására szolgáló úgynevezett pánikgombot.

A sajtóreferens szerint amíg a járőrök kiértek, egy vásárló akadálytalanul tankolt és fizetett a kasszánál. A fegyveres meg is kérdezte tőle: "Nem látja, hogy itt rablás folyik?"

A rendőrség korábbi közlése szerint fegyveres rablási kísérletről volt szó, melyet még a helyszínen sikerült meghiúsítania a rendőröknek. A rablót eszerint még azelőtt elfogták a kiérkező járőrök, hogy megkaphatta volna zsákmányát.

A férfi, amikor elfogták, nem tanúsított ellenállást. A fegyvert önként átadta a rendőröknek. Mivel a férfi pénzt nem követelt, rablás helyett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indul ellene eljárás.