Vágólapra másolva!
Lemond posztjáról a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Wekler Ferenc SZDSZ-es politikus. Wekler a családját és őt ért fenyegetésekkel indokolta döntését.
Vágólapra másolva!

Fenyegetések miatt lemond a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (DDRFT) elnöki tisztéről és tagságáról Wekler Ferenc - közölte a szabad demokrata politikus.

"A családomat és engem olyan fenyegetések értek az elmúlt időszakban, amelyek elgondolkodtattak. Végül arra jutottam, hogy lemondásommal szeretteimet és magamat is mentesíthetem ezek alól" - indokolta döntését Wekler. A politikus döntését hétfőn közli az őt a testületbe delegált környezetvédelmi minisztérium vezetőjével, Fodor Gáborral.

Az egykori országgyűlési képviselő korábban több pályázat kapcsán is a sajtó érdeklődésének középpontjába került. Családi vállalkozása 2004-ben 270 millió forint állami támogatást kapott szőlőtelepítésre, tavaly márciusban pedig 23 milliót mobil szennyvíztisztító kifejlesztésére és legyártására. Mindezekkel szemben jogi kifogás nem merült fel. A politikus, aki 2006 november óta töltötte be a DDRFT elnöki tisztét, alaptalannak tartja az őt ért, pályázatokkal kapcsolatos támadásokat. Szerinte minden vele vagy családjával összefüggésbe hozott ügyben törvényesen járt el.

Wekler Ferenc 1990 és 2006 között parlamenti képviselője, egyben befolyásos személyisége volt az SZDSZ-nek. Három éve éve azonban a sikeres vállalkozóként is ismert Weklert támadás érte, mert családja százmilliós állami támogatást kapott szőlőtelepítéshez. A politikust ezt követően kieső helyre sorolta pártja a 2006-os választási listán, azonban később ismét fontos pozícióhoz jutott: ő lett a dél-dunántúli regionális fejlesztési tanács elnöke.