Az áramszolgáltatók is sztrájkolnak

Vágólapra másolva!
A villamosenergia-ipari dolgozók is csatlakoznak a jövő heti sztrájkhoz. Szerdán így nem járnak majd a vonatok, Vas és Békés megyében a Volán buszok, helyenként leállhat a tanítás és drágán, importból kell pótolni a sztrájk miatt kieső áram-mennyiséget.
Vágólapra másolva!

A vasutasok és buszsofőrök után a villamosenergia-ipari dolgozók is úgy döntöttek, hogy jövő szerdán sztrájkolnak. November 21-én három erőmű és egy áramszolgáltató dolgozói kétórára függesztik majd fel a munkát. A munkabeszüntetés miatt kiesett mennyiséget importból fogják majd pótolni, ez azonban jelentős pluszköltséget jelent. A dél-magyarországi régióban délután 2-től 4-ig nem lesz ügyfélszolgálat, és a hibákat sem javítják ki ebben az időszakban. A budapesti és a vértesi erőművekben a délelőtt sztrájkolnak a dolgozók, a Paksi Atomerőműben pedig szerdán döntenek arról, hogy mikor kezdődjön a kétórás munkabeszüntetés.

A vasutasok, a Vas és Békés megyei buszvezetők már korábban bejelentették, hogy nem dolgoznak jövő szerdán. A vasutasok hat órán át, a buszsofőrök reggel két órát - reggel 6 és 8 között - sztrájkolnak. A tiltakozó akciót szervezeő Liga szakszervezet a nyugdíjszabályok megváltoztatása és az egészségbiztosítás átalakítása ellen küzd, a vasutasok pedig 38 szárnyvonal bezárása ellen tiltakoznak. A Liga szerda estére tüntetést szervez a Kossuth térre.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt ajánlja tagságának, hogy szolidaritásként vegyenek részt a tiltakozó akcióban, de a sztrájkban való részvételről intézményi szinten születik döntés.

Utoljára november 7-én tartottak kétórás tiltakozó akciót a vasutasok.