Nem engedik az átalakítást a kormányzati negyed miatt

Vágólapra másolva!
Elutasította a kormányzati negyed miatti átalakításokat a főváros városképvédelmi bizottsága. A bizottság szerint ugyanis sokminden nem világos, például a tömegközlekedés átalakításában - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A fővárosi szabályozási keretterv módosításáról döntött szerdán a városháza egyik bizottsága. A kormányzati negyed megépítése miatti átalakításokról volt szó, a városfejlesztési és városképvédelmi bizottság azonban úgy döntött: nem támogatja a módosításokat - írja a Népszabadság.

Forrás: kormányzati negyed

Ughy Attila, a bizottság fideszes elnöke közölte: a tervezői csapat számos kérdésre nem tudott megnyugtató választ adni. Nem világos például, hogyan alakuljon át a tömegközlekedés: meghosszabbítják a 2-es villamost, vagy összekötik a 14-es és a 47-49-es villamosok vonalát - sorolta Ughy. A biottság előtt arra sem derült fény, pontosan mi lesz a Ferdinánd-híddal és az Eiffel-csarnokkal, a kormányzati negyed tervezett helyén álló műemléképületnek, a régi vasúti fűtőháznak.Az sem derült ki, hogyan alakítják ki a kormányzati negyed zöldterületeit a jövőben - idézi a Népszabadság a bizottsági elnököt. A végszót az ügyben két hét múlva a fővárosi közgyűlés mondja ki.