1,7 milliárdból osztanak jutalmat a minisztériumokban

Vágólapra másolva!
Döntött a kabinet a 2007-es költségvetésben központi teljesítményösztönzésre biztosított keret felhasználásáról. A 3,5 milliárd forintból 1,74 milliárd forintot költhetnek a minisztériumokban dolgozók teljesítmények jutalmazására.
Vágólapra másolva!

A közel egy éve bejelentett teljesítményértékelés az eddigi gyakorlattal ellentétben nem egyenlő arányban osztja szét a jutalmakat a köztisztviselők között, hanem teljesítménytől függően, így a legjobbak akár havi fizetésük négy-hétszeresét is megkaphatják

A 3,5 milliárd forintból 1,74 milliárd forint használható fel teljesítményértékelésen alapú jutalmazásra. A minisztériumok között arányosan szétosztott 1,74 milliárd forint biztosítja a keretet a közel 1 éve bejelentett TÉR rendszerbe tartozó köztisztviselők mellett a minisztérium politikai tanácsadók, főtanácsadók, a munkavállalók és ügykezelők jutalmához. A jutalmazás a teljes minisztériumi állományt, azaz kb. 6200 főt érint.

A 3,5 milliárd forintos forrás másik része biztosítja a maximális keretet az összkormányzati projektek premizálására. A jutalomra pályázni lehet: a legalább 3 minisztérium vezetői által aláírt pályázatoknak szigorú feltételrendszernek kell megfelelniük és csak eredményes projektek résztvevői kaphatnak jutalmat. Az összkormányzati projektekre legfeljebb 6 havi fizetésnek megfelelő jutalom adható.

Prémiumot csak akkor adható, ha az ellátott feladat nem szerepel a teljesítményértékelése alapját képező, a munkakörében és az egyéni célkitűzésében szereplő feladatok között - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.