A szállásdíjat követelik az Egyiptomban rekedt turistákon

Vágólapra másolva!
Várhatóan vasárnap hazatérnek azok a turisták, akik Egyiptomban rekedtek, miután az utazási iroda nem tudott gondoskodni a visszatérésükről. Az egyik utas szerint a hotel rajtuk követeli a szállásdíjat, amelyet ők már korábban kifizettek az irodának.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi nyaralást szervező Malda Tours pénteken közölte: nem tudja hazahozni a kinn üdülőket, de az MTV Híradója szerint a cég biztosítója, az Atlasz Biztosító már intézi a nyaralók hazatérését.

Az egyik kintrekedt magyar ugyanakkor a televíziónak azt mondta: a biztosító még nem vette fel velük a kapcsolatot. Az utas kifogásolta azt is, hogy szerinte csak félinformációkat kapnak otthonról.

Ráadásul a helyzetet súlyosbítja, hogy a turista állítása szerint a hotel követeli a szállásdíjat a nyaralóktól, pedig ők azt már előre kifizették az utazási irodának. Egyénenként több százezer forintos szobaszámlát nyújtott be a hotel szombaton - tette hozzá az utas.

A kairói magyar konzul azt nyilatkozta, hogy vasárnap hazahozzák az utasokat. Hozzátette, hogy egyébként is ekkor tértek volna vissza. A konzul megjegyezte, korábban is voltak már gondok a Malda Tours-szal - idézte a Híradó a Független Hírügynökségnek adott nyilatkozatot.