Őrizetbe vették Szerbiában Mehmet Károly anyját

Vágólapra másolva!
A szerb hatóságok őrizetbe vették Mehmet Károly anyját és férjét, miután kábítószert találtak autójukban - adta hírül a Délmagyarország. A nő, aki azáltal vált ismertté, hogy éveken át küzdött azért, hogy visszaszerezze Törökországba rabolt fiát, azt állítja, nem tudott arról, hogy drog volt a kocsiban.
Vágólapra másolva!

Kedden a magyar-szerb határon őrizetbe vette a szerb rendőrség Mehmet Károly anyját és férjét. A Délmagyarország beszámolója szerint a házaspár hazafelé tartott Szabadkáról, amikor a horgosi átkelőhelyen félreállították őket, és autójukat átvizsgálták. A vámosok egy nejlonzacskóban nyolcvan darab extasy tablettát, egy másik zacskóban pedig kis mennyiségű amfetamint találtak - írta a lap.

Az asszony azt követően vált ismertté, hogy fiát, Mehmet Károlyt apja törvénytelenül Törökországba vitte. Az édesanya éveken át küzdött azért, hogy gyermekét visszakaphassa. Ezt végül idén sikerült elintéznie egy alapítvány segítségével.

A házaspár ügyvédje a Délmagyarországnak elmondta, hogy amikor az asszony meghallotta, hogy mit találtak az autójukban, megpróbált megszökni. Futásnak eredt, a zöldhatáron keresztül igyekezett Magyarországra jutni, de a határ előtt elfogták. Üldözés közben egy rendőr megsérült - mondta a szabadkai ügyvéd.

Az asszony és férje is azt közölte a kihallgatáson, hogy nem tudták, kábítószer van az autójukban - mondta az ügyvéd, aki szerint a házaspárnak sejtései is vannak arról, hogy ki tehette a kábítószert a kocsiba. A jogász hozzátette, a férfi és a nő is olyan körülményekről beszélt, amelyek alátámaszthatják, hogy csapdát állítottak nekik.