Senkit nem vettek őrizetbe a szombati tüntetés után

Vágólapra másolva!
Senkit nem vettek őrizetbe azok közül a személyek közül, akiket a szombati be nem jelentett demonstráció miatt állított elő a rendőrség. 32 személyt kihallgattak, ellenük szabálysértési eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Senkit nem vett őrizetbe a rendőrség azok közül, akiket szombaton este egy engedély nélküli megmozdulás miatt állítottak elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. 32 személyt kihallgattak, ellenük intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult.

Az engedély nélküli demonstráció a fővárosi a Batthyány-örökmécsesnél volt. A megmozduláson való részvételre a Magyar Önvédelmi Mozgalom nevű szervezet egyik képviselője buzdított egy internetes hírportálon. A mintegy száz demonstráló egy része símaszkkal, kendővel illetve európai uniós zászlóval takarta el az arcát.

A gyülekezőket a mintegy háromszáz rohamrendőr rövid idő alatt kiszorította a térről. A rendőrség még pénteken tudatta: a leghatározottabban fel fog lépni azokkal szemben, akik részt vesznek a be nem jelentett demonstráción. A rendőrök több embert igazoltattak, megmotoztak, majd 32 főt állítottak elő. Köztük volt az Index újságírója is, aki éppen a tudósítását diktálta telefonon.