Bedugult Győr egy sztrádabaleset miatt

Vágólapra másolva!
Óriási dugók alakultak ki Győrben, miután a közelben elhaladó M1-es autópályán karambol történt. Egy teherautó rohant bele az előtte haladó autóba, mert a rendőrök szerint nem tartotta be a követési távolságot.
Vágólapra másolva!

Az M1-es autópályán Győr térségében szerdán baleset történt, és emiatt több órán át tartó közlekedési dugók bénították meg a forgalmat a város útjain. A pályáról letérő autók óriásivá duzzasztották a forgalmat, ennek kezelésében a Győr megyei rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányság állománya is részt vett - mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.

Lukács Anita, a Rebisz sajtóreferensének közlése szerint a Hegyeshalom felé tartó pályaszakaszon egy teherautó az előtte haladó járműbe rohant. A balesetet okozó járművezető súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset a követési távolság be nem tartása miatt következett be.

Az érintett szakaszon pályazárat rendeltek el, amelyet kora délután szüntettek meg. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt órákig állt a pályán a kocsisor. Aki tehette, a 83-as főúthoz vezető lehajtón elhagyta a pályát, és a város átmenő forgalmat biztosító útjain keresztül próbált továbbhaladni Hegyeshalom, illetve Sopron felé.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy kamionok, személykocsik több kilométeren keresztül álltak, illetve végeláthatatlan kocsisort alkotva araszoltak Győrött. A hatalmas forgalmat az 1-es úti felüljáró rendkívül nehezen vezette le. Hullámos László ezredes, a győri tűzoltóság parancsnoka az MTI érdeklődésére elmondta: a járművek műszaki mentését és a kifolyt olajszennyeződés megtisztítását a győri tűzoltók végezték.