Előzetesben az unokáját teherbe ejtő nagyapa

Vágólapra másolva!
A Pécsi Városi Bíróság csütörtökön annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról döntött, akinek a saját unokájától született gyereke. A 13 éves lány otthon szülte meg a gyermeket, de mindketten kórházba kerültek. Az esetről a kórház tájékoztatta a rendőrséget. A 61 éves férfi akár 10 év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Pécsi Városi Bíróság azt a férfit, akinek a saját unokájától született gyereke. A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy a fennáll a szökés veszélye, illetve elképzelhető az is, hogy a férfi újabb bűncselekményt követ el. A 61 éves férfi korábban már vagyon elleni bűncselekmény miatt is volt büntetve.

A rendőrség egy Zala megyei kórház bejelentése alapján derítette ki, hogy egy pécsi lánynak saját nagypapájától született gyermeke. A 13 éves lány otthon szülte meg a gyermeket, de aztán mindketten kórházba kerültek. Az orvosoknak jelenteniük kell minden olyan szülést, amelynél az anya kiskorú, a rendőrség pedig hivatalból nyomozást indított. Ennek során DNS-vizsgálat állapította meg, hogy a nagypapa közösült a lánnyal, és ő az újszülött apja.

A férfit először megrontás gyanújával vették őrizetbe, de később erőszakos közösüléssé minősítették a gyanúsítást. Ilyen bűncselekményért 5-10 év börtönbüntetés jár.