Olimpiai bajnok dulakodott a rendőrökkel az Alagútnál

Vágólapra másolva!
Egy szemtanú által készített videofelvétel szerint Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó és csapattársa volt az, aki hajnalban dulakodni kezdett az őt igazoltató rendőrökkel a budapesti Alagútnál. A szemtanú szerint Kósz azt kiabálta, miért viszik be, ha nem színeződött el a szonda, a rendőrök ugyanakkor azt mondják, pont azért vitték be, mert a teszt pozitív lett. Az ügyészség vizsgálatot indított, a pólósok játékjogát felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

Nyomozás indult hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt a péntek hajnalban, az I. kerületi Alagút utcánál történt dulakodás ügyében - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Morvai elmondta: egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak és jelenleg is tanúkihallgatásokat tartanak az ügyben, hogy néhány órával az eset után, a lehető legrövidebb idő alatt tisztázzák, mi is történt.

Egy szemtanú jelentette pénteken az MTI-nek, hogy dulakodás volt hajnalban a Budapest I. kerületi Alagút utcában, 30 méterre az Alagút bejáratától két férfi és az őket igazoltató rendőrök között. Az eset hajnali 3 óra tájban történt, a helyszínelés nem sokkal 5 óra előtt fejeződött be.

A rendőrök megállították a két férfi személygépkocsiját, amelyben heten ültek, majd a vezetőt többször megszondáztatták. A szonda elszíneződött, ezért a rendőrök be akarták vinni a sofőrt vérvételre - mondta az [origo] kérdésére a BRFK ügyeletese, Kormos Endre. Ezt követően alakult ki vita, majd dulakodás.

Az Info Rádiónak nyilatkozó szemtanú ugyanakkor úgy hallotta, hogy az igazoltatott férfi azt kiabálta, hogy négyszeri szondáztatás után sem mutat ki semmit a szerkezet, akkor milyen alapon akarják őket bevinni. A szemtanú elmondása szerint az egyik igazoltatott azt kiáltozta, hogy ő olimpiai bajnok.

A rendőrök a sofőrt megbilincselték, a másik férfi ekkor dulakodni kezdett velük. A dulakodás közben megrongálódott a rendőrautó, leesett a rendszáma, jobb első sárvédője behorpadt. Kormos Endre megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.

Pécsi vízilabdások voltak

Egy szemtanú által készített videofelvételen elhangzik a sportoló neve, eszerint Kósz Zoltán vízilabda kapus volt, akit igazoltattak. Az MTI információja szerint a másik dulakodó Petőváry Zsolt, Kósz pécsi csapattársa volt. A két sportoló játékjogát Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója pénteken felfüggesztette (további részletek itt).

Az incidensben résztvevők kilétére vonatkozóan a rendőrség nem adott információt, az ügyeletes azt mondta, az ő szempontjukból mindegy, hogy az illető kicsoda, olimpiai bajnok vagy sem. Kószt megpróbáltuk elérni, telefonját felesége vette fel, aki annyit mondott, hogy most nem nyilatkoznak, majd később, ha már fogadtak ügyvédet. Kósz Zoltán a 2000-ben aranyérmes magyar vízilabda válogatott kapusa volt. Jelenleg is véd a Pécs csapatában, emellett a női válogatott másodedzője.

Jogszerű és szakszerű intézkedés

A két sportoló a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A BRFK közlése szerint az autó a sofőrje az elsődleges szakértői vizsgálat alapján közepesen ittas volt, de alkoholos befolyásoltságának mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható. A parancsnoki kivizsgálás közben megállapította, hogy a rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt - szögezte le a rendőrségi közlemény.

A két előállított férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja mellett rongálás miatt is eljárást indított a rendőrség; a rendőrautóban keletkezett kár megállapítása folyamatban van.

Kósz: Nem voltam ittas

"Nagyon sajnálom a történteket. Aki ismer, tudja, hogy a személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek" - reagált nyilatkozatban Kósz Zoltán a személyével kapcsolatos médiareakciókra.

"Pénteken egy rendezvényről tartottunk haza a barátaimmal. A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően 4 alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a 4 negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem" - részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus, aki ezzel zárta nyilatkozatát: "Remélem, hogy a nyomozás során megállapítják, ki milyen mértékben volt felelős az ügyben."