Külön csoport nyomoz a feltört MSZP-iroda ügyében

Vágólapra másolva!
Külön nyomozócsoportot hoztak létre a vásárosnaményi MSZP-iroda feltörésének ügyében. A nyomozás jelenlegi állása szerint a betörőt anyagi haszonszerzés motiválta. A párt választókerületi elnöke ugyanakkor arra gyanakszik, hogy adatokat akartak tőlük megszerezni.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot alakított, hogy kézre kerítse az ismeretlen elkövetőt, aki a hét végén betört a Magyar Szocialista Párt vásárosnaményi irodájába - mondta Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság szóvivője. A szakértők bevonásával folytatott vizsgálat jelenlegi adatai szerint a betörőt anyagi haszonszerzés motiválta.

A pártirodába a hét végén törtek be. A vizsgálat jelenlegi adatai szerint a betörő egy udvarra nyíló ajtót benyomott, majd egy sátorvassal kifeszítette a pártiroda ajtaját. Az iroda nem volt felszerelve riasztóval.

Az MSZP választókerületi elnöke hétfőn, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szélsőjobboldali akcióra gyanakszik. "Mivel semmilyen dúlásnyom nem tapasztalható a pártirodában, valamint a régi számítógéphez sem nyúltak, így azt feltételezzük, hogy a beregi térség 40 településének tagnyilvántartása, valamint más bizalmas adatok megszerzése érdekében vitték el a számítógépet. A jelszóval védett gépen szerepelt azon szimpatizánsok címlistája is, akiknek rendszeresen meghívót küldünk a különféle rendezvényekre. Mindez szélsőjobboldali akcióra ad gyanút" - mondta Szabó Barnabás hétfőn.