Eörsi lemond a frakcióvezetésről Kóka javára

Vágólapra másolva!
Decemberben átveszi Eörsi Mátyástól az SZDSZ frakcióvezetői posztját Kóka János, a párt elnöke. Kóka addigra leköszön a gazdasági és közlekedési minisztérium éléről.
Vágólapra másolva!

Eörsi Mátyás lemond frakcióvezetői tisztségéről Kóka János pártelnök javára - tudta meg szerdán az MTI Eörsitől. Az SZDSZ politikusa elmondta, hogy Kóka Jánossal már áprilisban megállapodtak erről.

Kóka decemberben megválik gazdasági miniszteri tisztségétől, és a szabad demokraták elnöki posztja mellett a frakció vezetését is átveszi. Eörsi a következő frakcióülésen javaslatot tesz Kóka János frakcióvezetőségére, így a pártelnök még az Országgyűlés őszi ülésszakának végén átveheti a liberális képviselőcsoport irányítását.

Kókát március 31-én választották a Szabad Demokraták Szövetsége elnökévé. Július 20-án jelentette be, hogy az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról. Eörsi Mátyás még ugyanazon a napon jelezte: kész átadni a pártelnöknek az SZDSZ-frakció vezetését. Kóka utódja a gazdasági tárcánál Kákosy Csaba lesz.