Bemutatták Kármán Irén dokumentumfilmjét

Vágólapra másolva!
Bemutatták Kármán Irén, Szemben a maffiával - avagy olajozott viszonyok című filmjét csütörtökön Budapesten a Filmes Házban.
Vágólapra másolva!

Kármán Irén a filmbemutató után azt nyilatkozta, hogy egy rendszerváltás utáni társadalmi, gazdasági aktualitásokkal foglalkozó filmet akart készíteni. Az olajügy ilyen volt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyről "semmit nem lehet tudni, csak anekdoták keringenek, a konkrét dolgok a jelentésekben vannak, de ebből sok dolog ki van takarva".

Az újságírónő botrányosnak nevezte, hogy az ősszel felállított olajbizottság aktáit "kihúzásokkal" tették fel az internetre. Ugyanakkor hangsúlyozta, az iktatószámok alapján lehet pert indítani.

Egy neve elhallgatását kérő koronatanút idézve azt mondta, hogy minden magyarországi szervezett bűnözés alapját az olajpénz képviseli. Úgy vélekedett, hogy " a hatalom kezdettől fogva összejátszott velük".

Kármán Irént június 22-én éjjel Pesterzsébeten ismeretlenek brutálisan bántalmazták, emiatt életveszélyes állapotban került a Szent János Kórházba, ahol azonnali, életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Az oknyomozó riporter az olajszőkítési ügyek történetének feltárásával foglalkozik, Szemben a maffiával címmel jelent meg már könyve e témában.