Szonda: Enerváltak az MSZP szavazói

Vágólapra másolva!
Négy hónapja zuhan az MSZP népszerűsége, a nagyobbik kormánypártot a szavazók mindössze tizenhat százaléka támogatja. A Fidesz 35 százalékon áll, és szavazói a kedvetlennek és passzívnak mutatkozó szocialista táborhoz képest jóval nagyobb lendületben vannak - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Hullámzik az MSZP támogatottsága, de a népszerűsége megint az áprilisi mélypontra süllyedt: az összes szavazók csak 16 százaléka szavaznvoksolna a a szocialistákra, míg a Fideszre 35 százalék - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, melyet a Népszabadság közöl. A Fidesz tábora, az adatok alapján hárommilliós, míg az MSZP-é másfél millió alá szorult.

Az MSZP támogatóit hidegen hagyja a közélet, passzívak és enerváltnak tűnnek - derül ki a felmérésből. A Fidesz szavazói ezzel szemben lendületben vannak. Az MSZP szavazóinak csak 46 százaléka jelezte, hogy érdekli a közélet, vagyis ezek aránya, ősz eleje óta 12 százalékponttal visszaesett.

Ezt mutatják a részvételüket biztosra ígérők pártpreferenciái is: itt jóval nagyobb az MSZP és a Fidesz közti különbség. A Fideszre a biztos szavazók csaknem kétharmada, pontosan 62 százaléka szavazna, az MSZP-re pedig csak 24 százalék - írja a Népszabadság.