Megzavarták a Nyugati téri hanuka-ünnepet

Vágólapra másolva!
Még kedd este szabadon engedte a rendőrség azt a három férfit, akik megzavarták a hanuka zsidó ünnep kezdetét jelző gyertyagyújtást a Nyugati téren. A rendzavarók ellen szabálysértési eljárás indul.
Vágólapra másolva!

Az Egységes Magyarországi Iztaelita Hitközség és a Chabad Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület által rendezett ünnepségen Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke elmondta: mindent elkövet azért, hogy a holokausztot ne lehessen tagadni, ezzel összefüggésben a gyűlöletbeszédet pedig szigorúan kell büntetni.

Lomnici Zoltán a mécsesgyújtás előtt jeruzsálemi látogatásáról beszélt, ahol barátként fogadták őt, mint keresztény embert. Az ünnepségen felolvasták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelét.

Az ünnepséget légvédelmi sziréna hangjával és transzparenssel próbálta megzavarni a Tomcat néven elhíresült P. Tamás és két társa. Őket a rendőrség előállította. Még este szabadon is engedték őket, a rendőrség azonban szabálysértés miatt eljárást indított ellenük - közölte szerda reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.