Kóka nyerte az éttermi számláról szóló sajtópert

Vágólapra másolva!
Kóka Jánosnak adott igazat a bíróság a Magyar Nemzet ellen indított perben. A napilap azt állította, hogy Kóka az elnökké választása utáni partin felajánlotta az étteremnek, hogy nem kér számlát a fogyasztásról. Kóka később bemutatta a 150 fős buliért fizetett számlát. A számla nélküli buliról először a Manager Magazin írt, de ők nem nevezték meg sem az érintett politikust, sem az éttermet.
Vágólapra másolva!

Kóka János kedden jogerősen pert nyert a Magyar Nemzet című napilap ellen - közölte a Kárpáti Miklós Ügyvédi Iroda, amely az SZDSZ elnökét a perben képviselte.

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Bíróság korábbi ítéletét, amelyben a lapot helyreigazításra és perköltség megfizetésére kötelezték, mert az valótlanul, illetve hamis látszatot keltve híresztelte, hogy Kóka János egy hajón tartott magánrendezvényen számla és áfa nélkül kívánt volna fizetni. A bíróság megállapította, hogy ilyen ajánlatra nem került sor.

Kóka János korábban azért fordult bírósághoz, mert a Magyar Nemzet és internetes kiadása 2007. június 9-én közölte a "Kóka János az adócsaló miniszter?" című írást. Ebben többek között az szerepel, hogy MDF-közeli források szerint Kóka János volt az a kormánytag, aki étteremben rendezett magánpartiján asszisztensén keresztül felajánlotta az étteremnek, hogy nem kér számlát a fogyasztásról, intézzék azt el számla nélkül.

A rendezvényről először a Manager Magazin írt, de ők nem nevezték meg sem a politikust, sem az éttermet. A Manager Magazin júniusi számában közölte, hogy APEH-ellenőrzést és bírságot kapott az az étteremtulajdonos, akinek vendéglátóhelyén az áfa megfizetése nélkül rendezte a számlát egy miniszter.