Felakasztotta magát a budapesti igazságügyi elmegyógyintézet egyik lakója, aki emberölés miatti kényszergyógykezelését töltötte. Vizsgálatot indítottak az ügyben, de az idegenkezűség lehetőségét már kizárták.

Öngyilkos lett egy emberölés miatt kényszergyógykezelt fogvatartott csütörtökre virradó éjjel a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben. A fogvatartott, aki 1995 óta volt az intézetben, cipőfűzőjével akasztotta fel magát a mosdóban lévő csövekre.

Az intézet közleménye szerint az egyik ápoló a folyamatos vízzubogásra lett figyelmes, rögtön riasztotta az ügyeletes orvost, aki a megállapította a halál beálltát. A rendőrség és a rendőrorvos szakértő helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget. Csere László szerinte eddig nem találtak arra utaló jelet, hogy az emberölés miatt kényszergyógykezelt öngyilkosságra készült volna. Nem találtak búcsúlevelet, a betegtársaknak, illetve az intézet dolgozóinak sem tett említést arról, mire készül.

A büntetés-végrehajtási szervezet mintegy 15 ezer személyt tart fogva. A mostani eseten kívül eddig ebben az évben négy öngyilkosság történt bv-intézetekben.